Stowarzyszenie na Rzecz Zdrowego Stylu Życia

buy office 2016 product key office 2016 activation key cheap windows 7 product key purchase windows 7 key buy windows 10 pro key office 2016 product key buy windows professional 7 key cheap windows 10 enterprise key

  • min

    Działalność

    Opublikowano 2.12.2016 r. przez K

Warsztaty żywieniowe na POGONI

W dniu 1 grudnia 2016 roku przy współpracy z trenerem rocznika 2006 zorganizowaliśmy pierwsze warsztaty dietetyczno-kulinarne dla młodych sportowców.

Rozmawialiśmy z drużyną o sposobie żywienia sportowca – co jeść, kiedy i dlaczego.

Potem porwał nas szał pichcenia :-) !

Chłopcy wraz z rodzicami i naszymi specjalistami robili proste, ale pyszne pasty na kanapki, które można jeść z pieczywem zamiast wędliny czy sera żółtego.

Największą popularność zdobyły klasyki w nowym wydaniu – pasta jajeczna, pasta z serka białego i pasta fasolowa z ogórkiem.

Nowe smaki były zaskoczeniem – pasta czekoladowa z ciecierzycy nie każdemu przypadła do gustu. Ale przecież nie wszystkim wszystko musi smakować!

Ważne, żeby znaleźć własne zdrowe smaki i czerpać pełnymi garściami z sezonowych produktów.

Część teoretyczną poprowadziła Dominika Sadwoska – dietetyk, doradca żywieniowy.
Drużyny podczas pracy wspierały: Krystyna Machniewska – technolog żywienia, Aleksandra Tyszko – dietetyk, doradca żywieniowy, Katarzyna Drozdowicz – dietetyk, doradca żywieniowy – w tym dniu w charakterze operatora jako autor poniższych zdjęć.

Dziękujemy wszystkim rodzicom za liczne przybycie i współpracę.  Życzymy powodzenia we wprowadzaniu nowych zdrowych produktów do menu Waszych pociech.

Chłopcom życzymy sukcesów kulinarnych i sportowych :-)

Możliwość komentowania jest wyłączona.